Ne vieną kartą esu pastebėjusi riešutų sviesto sausainių receptą, kuriam reikia tik keturių ingredientų. Tiksliai proporcijų neatsiminiau, bet nusprendžiau pasitikėti savo jėgom.
Žodžiu, dariau taip: į dubenį sudėjau pilną puodelį riešutų sviesto, pusę puodelio cukraus, pusę puodelio miltų, didelį kiaušinį. Suplakiau iki vientisos masės. Tada prilaužiau oreo sausainių (apie 10 vnt.) ir įmaišiau į tešlą. Kelioms valandoms pastačiau į šaldytuvą.
Skardą išklojau kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinau iki 190 laipsnių. Šaukštu formavau sausainius. Kepiau, kol gražiai parudavo.
Vos iškepę sausainiai labai minkšti ir trapūs. Jokiu būdu nemėginkite jų perkelti į lėkštę. Turi galutinai atvėsti kepimo skardoje. Tada pilnai sutvirtėja.
Skanu su arbata… Bet su pienu - kažkas nerealaus.
Su meile, Gabrielė