Šis pyragas turi bene visus man taip mėgstamus kepinio bruožus: jis drėgnas, purus, lengvas, ne per saldus…ir su sultingais obuolių gabalėliais. Velniai rautų, kaip gerai! Kitas šio pyrago privalumas – produktai. Nereikia jokių įmantrių prekių. Be to, net ketvirtadalis šio pyrago tesudaro apie 430kcal. Taigi, jeigu dienos metu valgėte subalansuotus patiekalus, galite sau leisti pasimėgauti nemažu šio pyrago gabalu.
Stiklinė – 250 ml
Naudojau 28 cm skersmens kekso formą (tokią formą naudoja ir mano močiutė). Jei rinksitės įprastą apvalią kepimo formą, siūlau naudoti 24 cm skersmens.
Ingredientai:
1 stiklinė miltų
šiek tiek mažiau nei 1 stiklinė cukraus (sakykim 5/6 stiklinės)
4 vidutiniai kiaušiniai
5 dideli traškūs bei sultingi obuoliai
1 valg.š. kukurūzų krakmolo (močiutė vartoja bulvių krakmolą, galite drąsiai dėti ir jį)
1 arb.š. su kaupu cinamono
1 arb.š. sodos + citrinos sulčių ‘nugesinimui’
tarkuota pusės citrinos žievelė
sviesto kepimo formai patepti
Kaip gaminti:
* Įkaitinkite orkaitę iki 195° C. Kaitinimas viršus-apačia.
* Nulupkite obuolius ir įpjaustykite gabalėlius į vidutinio dydžio dubenį. Sumaišykite su cinamonu ir atidėkite į šalį.
* Persijokite miltus į didelį dubenį. Gerai sumaišykite su krakmolu. Sodą nugesinkite citrinos sultimis į miltų mišinį ir sumaišykite.
* Vidutiniame dubenyje gerai išplakite kiaušinius su cukrumi naudodami vidutinį-stiprų greitį iki masė padvigubės, pabals ir nebeliks didelių oro burbulų. Įmaišykite citrinos žievelę.
* Silikoninės mentelės pagalba, palaipsniui įmaišykite kiaušinių masę į miltų masę, kad nesusidarytų miltų gumulėlių.
* Atsargiai įmaišykite į tešlą obuolius.
* Pilkite masę į gerai sviestu išteptą kepimo formą ir dėkite į orkaitę.
* Kepkite apie 45 minutes arba iki į tešlą įkištas pagaliukas ištraukiamas vos su keliais trupinėliais.
Leiskite pyragui atvėsti, tuomet apibarstykite cukraus pudra.
* Namuose nuostabus obuolių pyrago kvapas. Taip, už lango jau tikrai ruduo.