Apie 20 keksiukų
Tešlai:
170 g sviesto
170 g juodo šokolado
3 dideli kiaušiniai
70 g cukraus
200 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
200 g aviečių
žiupsnelis druskos
Papuošimui:
100 juodo šokolado
5 v.š. grietinėlės
aviečių
cukraus pudros (nebūtina)
Gaminame
* Tešla. Puode ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą su šokoladu. Atvėsiname. Kiaušinius, cukrų ir druską mikseriu plakame, kol ištirpsta cukrus (apie 7 min; masė turi padvigubėti). Supilame šokoladą, išplakame. Beriame miltus su kepimo milteliais ir nedideliu greičiu mikseriu gerai išplakame. Įmaišome avietes. Į keksiuko formelę dedame tešlos (apie 2/3 formelės) ir kepame 180°C apie 20 min.
* Papuošimas. Ištirpiname šokoladą su grietinėle ir atvėsiname. Užtepame ant keksiuko, uždedame kelias avietes ir statome į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Prieš valgant galime pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!