Ingredientai:
1 didesnė skardinė tuno savo sultyse arba aliejuje, nuvarvinto
1 didelis avokadas
150-200 g salotų lapelių mišinio
sauja moliūgo bei sezamo sėklų
Padažui:
1 arb.š. su kaupu dižono garstyčių grūdeliais
1 arb.š. skysto medaus
trupučio citrinos sulčių – nepersistenkite, reikia tik tiek, kad jaustųsi lengva rūgštelė
1,5 arb.š. pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus (iš tiesų nematuoju kiekio, tiesiog įpilu šlakelį)
druskos pagal skonį
Kaip gaminti:
* Jei salotų lapeliai nedideli – tiesiog įdėkite į vidutinį dubenį. Jeigu lapai didesni, suplėšykite juos į mažesnius gabalėlius.
* Sausoje keptuvėje ant mažos ugnies pakepinkite moliūgų bei sezamų sėklas iki šios paruduos ir taps kvapnios.
* Avokadą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
* Mažame indelyje ar stiklinaitėje sumaišykite visus padažo ingredientus. Pilkite padažą (pasilikdami šiek tiek padažo stiklinaitėje) ant salotų lapų ir rankomis išmaišykite.
* Į salotas įmaišykite ir tuną.
* Padalinkite salotas į dvi lėkštes, apdėliokite avokado gabalėliais, apibarstykite moliūgų bei sezamų sėklomis ir apšlakstykite likusiu padažu.
Et voilà!