Močiutės varškės pyragas

Tiesiog paprastas, drėgnas, ne per saldus. Puikiai tinka pusryčiams, kaip koks pagerintas varškės apkepas.

Praėjusią savaitę gavau dovanų knygą - „Gyventi skanu“, kurioje surinkti geriausi tinklaraštininkų receptai (knyga išleista 2012 m.). Iškart susidomėjau keliais pyragais, kuriuos jau spėjau ir iškepti. Vienas jų - Močiutės varškės pyragas.

Originaliame recepte reikėjo saujelės vyšnių be kauliukų, o aš panaudojau džiovintas spanguoles. Tiko. Manau, kad kaip knygoje ir patariama, būtų gardu ir su aguonomis!

Pyrago pagrindui:

3 didelių kiaušinių;
250 g miltų;
110 g cukraus;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
150 g sviesto;
2 v.š. grietinės.

Varškės masei:

800 g varškės (aš naudojau kreminę);
3 v.š. grietinės;
3 kiaušinių;
160 g cukraus;
1 citrinos;
saujos džiovintų spanguolių.

Gaminame

* Pasiruošiame pyrago pagrindą. Cukrų išsukame su sviestu ir vanilės ekstraktu. Po vieną įplakame kiaušinius. Įmaišome miltus, kepimo miltelius ir grietinę. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą.

* Įdarui skirtą varškę dedame į dubenį kartu su grietine, kiaušiniais, cukrumi. Įspaudžiame citrinos sultis ir viską gerai suplakame. Įmaišome spanguoles.

* Varškės masę paskleidžiame ant paruoštos pyrago tešlos.

* Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą.

Su meile, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis