Praėjusią savaitę gavau dovanų knygą - „Gyventi skanu“, kurioje surinkti geriausi tinklaraštininkų receptai (knyga išleista 2012 m.). Iškart susidomėjau keliais pyragais, kuriuos jau spėjau ir iškepti. Vienas jų - Močiutės varškės pyragas.
Originaliame recepte reikėjo saujelės vyšnių be kauliukų, o aš panaudojau džiovintas spanguoles. Tiko. Manau, kad kaip knygoje ir patariama, būtų gardu ir su aguonomis!
Pyrago pagrindui:
3 didelių kiaušinių;
250 g miltų;
110 g cukraus;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
150 g sviesto;
2 v.š. grietinės.
Varškės masei:
800 g varškės (aš naudojau kreminę);
3 v.š. grietinės;
3 kiaušinių;
160 g cukraus;
1 citrinos;
saujos džiovintų spanguolių.
Gaminame
* Pasiruošiame pyrago pagrindą. Cukrų išsukame su sviestu ir vanilės ekstraktu. Po vieną įplakame kiaušinius. Įmaišome miltus, kepimo miltelius ir grietinę. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
* Įdarui skirtą varškę dedame į dubenį kartu su grietine, kiaušiniais, cukrumi. Įspaudžiame citrinos sultis ir viską gerai suplakame. Įmaišome spanguoles.
* Varškės masę paskleidžiame ant paruoštos pyrago tešlos.
* Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą.
Su meile, Gabrielė