Sugalvojau prasikuopti savo virtuvės spinteles ir sunaudoti produktus, kurie jose užsibuvo per ilgai. Radau du pradarytus ir užsuktus pakelius zefyriukų kepimui. Jau anksčiau esu mačiusi receptų, kuriuose tokie zefyrai įkepti į pyragus, arba ištirpinti ir sulipinti su įvairiais gardžiais priedais, pavyzdžiui - pusryčių dribsniais. Tokių dribsnių pas mane visada yra, tad kibau į darbą. Tiesa, visko tiksliai nesusvėriau, drėbtelėjau „iš akies“, bet proporcijas, bent apytiksliai, galiu pasakyti. Tokį desertą sugadinti būtų sunku.
Reikės:
2 puodelių „Nesquik“ dribsnių;
2,5 puodelių pūstų ryžių be cukraus;
1 puodelio kokoso drožlių;
3 puodelių zefyriukų kepimui;
apie 80g sviesto.
Gaminame
* Dribsnius, pūstus ryžius ir kokoso drožles sumaišome dideliame dubenyje.
* Zefyriukus ir sviestą sudedame į atskirą dubenį ir pastatome jį virš karštų garų. Kartkartėmis pamaišome ir laukiame, kol viskas ištirps.
* Ištirpusią, minkštutę zefyrų masę suverčiame ant sauso mišinio ir gerai sumaišome (aš suminkiau rankomis). Viską sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą skardelę, rankomis išlyginame ir šiek tiek paslegiame paviršių. Pastatome į šaldytuvą sustingti, vėliau supjaustome nedideliais gabalėliais.
Su meile, Gabrielė