Čili sriuba su paukštienos faršu

Kai norisi aštriau...

Mums reikės:

• 1-2 svogūnai smulkiai pjaustyti;
• 250 g maltos kalakutienos;
• 1-2 morkos, tarkuotos;
• 1 saliero stiebas, kapotas;
• pipirų pagal skonį;
• 1 sauja šviežių makaronų;
• 900 ml daržovių sultinio;
• 1-2 skiltelės smulkinto česnako;
• 1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės;
• 1 šviežia paprika, kapota;
• 1 šaukštas čili paprikos miltelių;
• 1 šaukštelis kmynų;
• 1 šaukštas balzaminio acto;
• šiek tiek aliejus ir sviesto kepimui;

Gaminame:

• Į keptuvę ipilkite šiek tiek aliejaus ir sviesto.

• Įkaitinkite, sudėkite smulkintą kalakutieną ir kepkite apie 15 min.

• Po penkiolikos minučių šalia įdėkite turimas morkas , svogūnus, papriką, česnaką, salierus bei norimą kiekį pipirų.

• Kepkite viską, kol daržovės suminkštės.

• Kitame, gilesniame inde užvirinkite 900 ml sultinio.

• Į verdantį sultinį įdėkite makaronus, cinamoną, čili paprikos miltelius bei kmynus.

• Grįžkime prie pirmojo indo. Suminkštėjus daržovėms keptuvėje, visą jos turinį perdėkite į indą, kuriame verda makaronai ir kiti priedai.

• Pavirkite keletą minučių.

• Pabaigai įdėkite valgomą šaukštą pomidorų tyrės bei šaukštą balzaminio acto.

• Viską gerai išmaišykite ir nuėmę nuo kepimo ugnies palikite dar keletą minčių pastovėti.

• Ragaukite Papuošimui naudokite žalumynus ir riekelėmis pjaustytą čili pipiriuką. Šis receptas tinkamas tiems, kam „nuo pupelių pučia pilvą“. Jų šiame recepte tiesiog nėra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis