Mums reikės:
• 1-2 svogūnai smulkiai pjaustyti;
• 250 g maltos kalakutienos;
• 1-2 morkos, tarkuotos;
• 1 saliero stiebas, kapotas;
• pipirų pagal skonį;
• 1 sauja šviežių makaronų;
• 900 ml daržovių sultinio;
• 1-2 skiltelės smulkinto česnako;
• 1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės;
• 1 šviežia paprika, kapota;
• 1 šaukštas čili paprikos miltelių;
• 1 šaukštelis kmynų;
• 1 šaukštas balzaminio acto;
• šiek tiek aliejus ir sviesto kepimui;
Gaminame:
• Į keptuvę ipilkite šiek tiek aliejaus ir sviesto.
• Įkaitinkite, sudėkite smulkintą kalakutieną ir kepkite apie 15 min.
• Po penkiolikos minučių šalia įdėkite turimas morkas , svogūnus, papriką, česnaką, salierus bei norimą kiekį pipirų.
• Kepkite viską, kol daržovės suminkštės.
• Kitame, gilesniame inde užvirinkite 900 ml sultinio.
• Į verdantį sultinį įdėkite makaronus, cinamoną, čili paprikos miltelius bei kmynus.
• Grįžkime prie pirmojo indo. Suminkštėjus daržovėms keptuvėje, visą jos turinį perdėkite į indą, kuriame verda makaronai ir kiti priedai.
• Pavirkite keletą minučių.
• Pabaigai įdėkite valgomą šaukštą pomidorų tyrės bei šaukštą balzaminio acto.
• Viską gerai išmaišykite ir nuėmę nuo kepimo ugnies palikite dar keletą minčių pastovėti.
• Ragaukite Papuošimui naudokite žalumynus ir riekelėmis pjaustytą čili pipiriuką. Šis receptas tinkamas tiems, kam „nuo pupelių pučia pilvą“. Jų šiame recepte tiesiog nėra.