Reikės:
1,5 kg kiaulienos sprandinės;
1 skiltelės česnako, susmulkinto/kapoto;
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
240 ml vištienos (jei labiau ptinka - daržovių) sultinio;
6 pankolių gumbų (1.8 kg), pjaustytų pusiau/išilgai;
80 g sviesto, tirpinto;
3 skiltelės česnako, supjaustyti plonais griežinėliais.
Gaminame:
* Kiaulieną supjaustykite 2 cm storio griežinėliais ir įtrinkite smulkinku/kapotu česnaku.
* Įkaitinkite orkaitę iki 120 C.
* Ištrinkite skardą aliejumi, sudėkite mėsą ir kepkite, kol mėsa švelniai paruduos. Kepkite be dangčio.
* Vėliau užpilkite karštu sultiniu, uždenkite indą sandariai folija ir kepkite toje pačioje temperatūroje ~90 min.
* Po 90 min. į tą patį indą aplink mėsą sudėkite pankolius, įpilkite išlydytą sviestą ir sudėkite česnako griežinėlius. Patiekalą vėl uždenkite su folija ir kepkite dar 30 min. padidinę orkaitės temperatūrą iki 200-210 C.
* Nuimkite foliją ir dar kepkite atidengtą karštoje orkaitėje apie 20 minučių ( kol lengvai paruduos).
* Išjungę orkaitę patiekalą palikit pastovėti dar 15 minučių, o tada jau ragaukite.
Skanaus.