Lėtai kepta kiaulienos sprandinė

Išskirtiniai pietūs - galima pasikvietsi svečių!

Reikės:

1,5 kg kiaulienos sprandinės;
1 skiltelės česnako, susmulkinto/kapoto;
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
240 ml vištienos (jei labiau ptinka - daržovių) sultinio;
6 pankolių gumbų (1.8 kg), pjaustytų pusiau/išilgai;
80 g sviesto, tirpinto;
3 skiltelės česnako, supjaustyti plonais griežinėliais.

Gaminame:

* Kiaulieną supjaustykite 2 cm storio griežinėliais ir įtrinkite smulkinku/kapotu česnaku.

* Įkaitinkite orkaitę iki 120 C.

* Ištrinkite skardą aliejumi, sudėkite mėsą ir kepkite, kol mėsa švelniai paruduos. Kepkite be dangčio.

* Vėliau užpilkite karštu sultiniu, uždenkite indą sandariai folija ir kepkite toje pačioje temperatūroje ~90 min.

* Po 90 min. į tą patį indą aplink mėsą sudėkite pankolius, įpilkite išlydytą sviestą ir sudėkite česnako griežinėlius. Patiekalą vėl uždenkite su folija ir kepkite dar 30 min. padidinę orkaitės temperatūrą iki 200-210 C.

* Nuimkite foliją ir dar kepkite atidengtą karštoje orkaitėje apie 20 minučių ( kol lengvai paruduos).

* Išjungę orkaitę patiekalą palikit pastovėti dar 15 minučių, o tada jau ragaukite.

Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis