Blynai su obuoliais

Galiu pasigirti, kad blynus kepti man sekasi. Visokius. Ir saldžius, ir sūrius. Ir plonyčius lietinius, ir tradicinius mielinius. Labiausiai mūsų namuose mėgstami stori miltiniai blynai su įvairiais įdarais.

Gamindama nežiūriu į jokius receptus, nes ir taip puikiai gaunasi, beveik visada naudoju tuos pačius produktus, kurių tikrai rasite ir savo šaldytuve.

Blynai su obuoliais rudenį man yra kažkas tokio! Kitokia obuolių pyrago forma. Visada ant stalo padedu ir indelį uogienės, tačiau dažniausiai ji lieka nepaliesta, obuoliai blynus ir taip padaro drėgnus. Kartais juos įtarkuoju, šiandien nusprendžiau įpjaustyti riekelėmis. Jau vakaras, bet dar dabar kvepia visi namai.

Reikės:

0,5 puodelio grietinės;
0,5 puodelio pieno;
0,3 puodelio rapsų aliejaus;
0,3 puodelio cukraus;
2 kiaušinių;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1 a.š. malto cinamono;
žiupsnelio druskos;
miltų;
kelių obuolių.

g-blogas.lt nuotr.

Gaminame

* Kiaušinius išplakame su cukrumi. Įpilame pieną, aliejų, grietinę, vanilę, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir vėl gerai viską suplakame. Miltus dedame po truputį, jų reikia tiek, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo. Vėliau, kuo plonesnėmis skiltelėmis, įpjaustome obuolius.

g-blogas.lt nuotr.

* Keptuvę įkaitiname, nustatome vidutinę ugnį/kaitrą ir šaukštu formuojame blynelius. Kai ant viršaus susidaro burbuliukai, blynus apverčiame ir dar pakepame kelias minutes. Kadangi į tešlą pylėme aliejaus, papildomu riebalų keptuvei patepti nereikia, blyneliai nesvyla.

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis