Vilniuje surengta pipirų iš Indijos degustacija

Pipirus renginio svečiai vertino mėgaudamiesi trijų žinomų šefų vaišėmis.

Vilniuje, restorane „Sweet Root“, virtuvės profesionalams ir entuziastams pristatyta naujovė Lietuvoje – pietryčių Indijoje, Keralos regione, auginami „Tellicherry“ pipirai. Juos į Lietuvą importuojanti prieskonių gamintoja „Santa Maria“ pakvietė profesionalius virtuvės šefus, restoranų savininkus bei geram maistui neabejingus verslo ir pramogų pasaulio atstovus į pirmą kartą organizuotą pipirų degustaciją.

Organizatorių nuotr.

„Renginio formatą padiktavo pristatomo produkto išskirtinumas. Pipirus, kaip ir gerą vyną, apibūdina pagal kilmės vietą. Būtent joje vyraujantis klimatas ir dirvožemio ypatybės lemia šio prieskonio skonines ir aromato savybes. Tad, jei gali būti degustuojami vynai, gali būti degustuojami ir pipirai. Tuo pirma įsitikinau pats, viešėdamas Švedijoje, o dabar džiaugiuosi turėdamas galimybę tai atskleisti savo kolegoms bei visiems, mėgstantiems gaminti ir vertinantiems kokybišką maistą“, – sako šefas Justinas Kapkovičius, darbo virtuvėje paslapčių sėmęsis Škotijoje ir Norvegijoje bei dirbęs garsiuose Lietuvos restoranuose.

Pasak jo, susidomėjimas renginiu patvirtina, jog užsienyje atliktos šefų apklausos rezultatai atspindi ir situaciją Lietuvoje. Jie rodo, jog net virtuvės profesionalai nežino visko apie gausiausiai pasaulyje naudojamą prieskonį – pipirus. 68 proc. šefų pripažino, jog dar yra daug ką sužinoti apie juoduosius pipirus, nors net 78 proc. jų sako naudojantys pipirus bent 7-iuose iš dešimties jų gausiausiai užsakomų meniu patiekalų. Taip pat trys ketvirtadaliai iš apklausoje dalyvavusių daugiau nei 400 šefų teigė, jog prieskonius renkasi remdamiesi ne kaina, o jų skoniu.

Organizatorių nuotr.

Susipažinti su naujųjų „Tellicherry“ pipirų skoniu, kuriame susijungia švelniai juntamas aštrumas ir svarus vaisių poskonis, renginio dalyviai galėjo ne tik degustacijos metu, bet ir po jos – drauge su Justinu Kapkovičiumi vaišes, pagardintas pipirais iš Indijos, vakaro svečiams ruošė dukart geriausiu Lietuvos šefu išrinktas Deivydas Praspaliauskas bei viena žinomiausių Lietuvos konditerių Rūta Šiušienė, svečius nustebinusi marcipaniniais keksiukais su braškėmis ir pipirais.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis