Nuostabaus skonio obuolienė. Kitokia

Ne tradicinė obuolių „košė“, o obuolių uogienė, su peršviečiamasi minkštais obuolių gabaliukais, nuostabaus skonio gintariniame sirupe, labai tiks ir su varške, ir blyneliais, ir rytinę avižinę košę šaukšteliu pagardinti. Anot, recepto autorės, ši uogienė tiks ir prie vištienos.

Reikės:

1 kg obuolių (kietų, jokiu būdu nenaudokite minkštų, nes jie beverdant sukris)
1 kg cukraus (dėjau mažiau, užtenka 500-700 g)
2 apelsinų žievelių
prieskonių karštam vynui mišinys (arba kardamonas, cinamono lazdelės, gvazdikėliai)
Galima įdėti ir citrinos žievelę

Gaminame

1. Obuolius padalinti į keturias dalis išimti sėklalizdžius ir supjaustyti juostelėmis, užpilti cukrumi ir palikti parai stovėti.

2. Apelsiną, citriną nulupti, odelę supjaustyti, suberti į obuolių masę.

3. Suberti prieskonius ir virti, kol sutirštės, sirupas pataps gintarinės spalvos, o obuoliai peršviečiami, bet jokiu būdu jie turi nesubyrėti, o likti sveiki.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis