Beje, salotose vištieną galima pakeisti tofu be priedų, jei nevalgote mėsos.
Trukmė: 15 min. vištienai, 10 min. salotoms
Porcijos: 3
Energetinė vertė: apie 300 kcal/porcija
Reikia:
• 200 g vištienos filė be odelių
• saujos mung pupelių daigų
• 6 griežinėlių konservuoto ananaso
• 1 didelės stambiai tarkuotos morkos
• kelių rūšių salotų lapų
• 2 v.š. skrudintų sezamų
Užpilui:
• 1 v.š. sezamų aliejaus
• 3 v.š. alyvų aliejaus
• 1 v.š. ryžių acto
• 2 v.š. sojos padažo
• žiupsnio malto imbiero
• žiupsnio rudojo cukraus
Gaminame
1. Į dubenį sudėti susmulkintus, nuplautus salotų lapus. Supjaustyti konservuotą ananasą, morką švariai nuplauti, nuskusti ir sutarkuoti. Sudėti morkas ir ananasus į dubenį, įdėti pupelių daigų, išmaišyti šaukštu ir šakute.
2. Paruošti užpilą salotoms: sumaišyti visus ingredientus atskirame indelyje. Vištieną apkepinti keptuvėje iš visų pusių, arba išvirti nesūdytame vandenyje (virimas užtruks ilgiau). Dar karštą mėsą kaipmat supjaustyti, sumaišyti dubenyje su salotomis, aplieti užpilu, pabarstyti sezamais, išmaišyti ir patieti. Skanaus!