Jam naudojau sesės saldžiarūgščiai marinuotas paprikas, mamos cukiniją, šparagines pupeles, morkas, močiutės bulves… Kaip smagu, kai yra vasara, ir viskas taip šviežia, taip skanu ir taip paprasta. Viskas vyksta mano svajonių puode, kurio visada taip norėjau, įsigijau, naudojau, ir vis dar negaliu atsistebėti, kaip praktiškai visą darbą nudirba jis pats. Todėl pačios didžiausios pagyros šiam puodui – sunkiam troškintuvui iš ketaus, kuriame neskaniai gautis tiesiog negali!
Reikės (apie 6 porcijoms):
1 kg kiaulienos,
0,5 paprikos,
kelių saujos šparaginių pupelių,
1 vidutinės cukinijos,
kelių morkų,
kelių valg. š. grietinės,
6 didesnių bulvių,
druskos, pipirų, steak‘o prieskonių, šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
* Stambiai pjaustytą kiaulieną apibarsčiau prieskoniais iš vakaro: šiek tiek alyvuogių aliejaus, daugiau druskos, šviežiai grūstų pipirų, steak‘o prieskonių nepagailėjau.
* Į indo dugną įpyliau šiek tiek aliejaus, sudėjau kiaulieną, ant jos – paprikas, nedideliais gabalėliais pjaustytas šparagines pupeles, cukiniją, ant šių – druskos ir pipirų.
* Tada ėjo eilė morkoms, keliems šaukštams grietinės. Galiausiai – nestorais griežinėliais pjaustytos bulvės. Šias gausiau apibėriau druska, pipirais, užpyliau šiek tiek aliejaus. Viskas, sluoksniavimas baigtas. Uždengiame dangčiu ir dabar eilė savo darbą atlikti puodui.
* Dedame keptį į neįkaitintą orkaitę. Kepame kelias valandas 190 laipsnių temperatūroje. Jeigu kepsite individualiuose keramikiniuose induose, kepti užteks ir valandos.
* Visa patiekalo mintis tokia: apačioje kepama mėsa, viršuje – bulvės. Per vidurį – įvairios daržovės. Ant mėsos – tai, kas jai suteiks papildomo skonio, šiuo atveju tai buvo saldžiarūgščiai marinuotos paprikos, kurios kepdamos suteikė papildomo skonio, o iš visų daržovių išsiskyrę skysčiai, visi susimaišę kartu su mėsa bei jos prieskoniais tampa pačiu gardžiausiu padažu, kuris, kaip pasakė, yra pats gėris.
* Taigi, gaminkite ir – skanaus!