Daržovėmis įdaryti faršo lizdeliai

Šie lizdeliai patobulinti ir pridėta daugiau daržovių, kas juos padarė dar sotesniais ir skanesniais. Jei norėsite „kuklesnių“, t.y. tik su bulvėmis, ieškokite mano bloge.

Reikės:

1 kg malto kiaulienos kumpio faršo;
2 kiaušinių;
2 skiltelių česnako;
3-4 v.š. maltų džiūvėsėlių;
1 a.š. džiovintų čiobrelių;
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
9 a.š. majonezo;
9 a.š. pomidorų padažo;
100 g fermentinio sūrio;

įdarui:

2 morkų;
1 svogūno;
1 geltonosios paprikos;
2 saujų šaldytų žaliųjų žirnelių;
žiupsnelio džiovintų raudonėlių;
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
druskos.

oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Į faršą įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako skilteles, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.

* Nuskustą morką sutarkuokite per burokinę tarka ir pakepkite keletą minučių keptuvėje su trupučiu aliejaus.

* Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, papriką ir dar pakepkite keletą minučių. Sudėkite raudonėlius, petražoles ir pagardinkite druska, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Sudėkite žirnelius ir dar kartą išmaišykite.

* Paruoštą faršą padalinkite į 9 dalis. Iš kiekvieno formuokite paplotėlius, padarydami šonuose bortelius.

* Ant paplotėlio dugno dėkite po 1 a.š. majonezo ir tolygiai paskirstykite.

* Kiekvieną įdarykite pakeptomis daržovėmis ir ant viršaus uždėkite po šaukštelį pomidoro padažo.

* Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. arba kol iškeps. Likus keletai minučių iki kepimo pabaigos, užberkite tarkuoto fermentinio ir kepkite, kol išsilydys sūris.

* Patiekite su bulvių koše. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis