Reikės:
1 kg malto kiaulienos kumpio faršo;
2 kiaušinių;
2 skiltelių česnako;
3-4 v.š. maltų džiūvėsėlių;
1 a.š. džiovintų čiobrelių;
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
9 a.š. majonezo;
9 a.š. pomidorų padažo;
100 g fermentinio sūrio;
įdarui:
2 morkų;
1 svogūno;
1 geltonosios paprikos;
2 saujų šaldytų žaliųjų žirnelių;
žiupsnelio džiovintų raudonėlių;
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
druskos.
Gaminame
* Į faršą įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako skilteles, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
* Nuskustą morką sutarkuokite per burokinę tarka ir pakepkite keletą minučių keptuvėje su trupučiu aliejaus.
* Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, papriką ir dar pakepkite keletą minučių. Sudėkite raudonėlius, petražoles ir pagardinkite druska, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Sudėkite žirnelius ir dar kartą išmaišykite.
* Paruoštą faršą padalinkite į 9 dalis. Iš kiekvieno formuokite paplotėlius, padarydami šonuose bortelius.
* Ant paplotėlio dugno dėkite po 1 a.š. majonezo ir tolygiai paskirstykite.
* Kiekvieną įdarykite pakeptomis daržovėmis ir ant viršaus uždėkite po šaukštelį pomidoro padažo.
* Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. arba kol iškeps. Likus keletai minučių iki kepimo pabaigos, užberkite tarkuoto fermentinio ir kepkite, kol išsilydys sūris.
* Patiekite su bulvių koše. Skanaus!