Turiu padėkoti draugui Arminui už pasidalinimą šia idėja bei savo sužadėtiniui Rokui už tai, kad sulipdė purių ir lengvučių baltyminių blynelių receptą. Mūsų namuose būtent jis yra blynų meistras, tačiau aš pažadu neatsilikti ir, galbūt, vieną dieną net jį apšauti!
Stiklinė – 250 ml
Dviems mažesnėms arba vienai ‘didelio vyruko’ porcijai reikės:
1 didelio gerai prinokusio banano
1 kiaušinio + 2 kiaušinių baltymų
1/3 – 1/2 stiklinės miltų
1/2 – 1 arb.š. cinamono
1,5 valg.š. alyvuogių aliejaus (arba kokosų – išlydyto, arba ghi – išlydyto)
Kaip gaminti:
* Šakute gerai sutrinkite bananą.
* Sumaišykite bananą su kiaušiniu bei kiaušinių baltymais, aliejumi, cinamonu. Įmaišykite miltus. Viską labai gerai išmaišykite.
* Įkaitinkitę didesnę keptuvę nelimpančiu paviršiumi. Samčiu ar šaukštu pilkite po nedaug tešlos, kad gautumėte nedidelius apvalius blynelius. Po minutėlės ar šiek tiek mažiau atsargiai apverskite blynelius ir kepkite, kad abi pusės gražiai paruduotų.
* Patiekite su kepintais migdolų riešutais ir klevų ar agavos sirupu.