apie 17 keksiukų
180-200 g varškės (galima naudoti kreminę)
3 didesni kiaušiniai
160 g cukraus
100 g sviesto
200 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
150-200 gr. mėlynių + 1 a.š. miltų
žiupsnelis druskos
Gaminame
* Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame mikseriu apie 3-5 min., kol masė tampa puri ir jos tūris padidėja. Sudedame per sietelį pertrintą varškę, ir išlydytą atvėsintą sviestą. Išmaišome šaukštu.
* Suberiame miltus ir kepimo miltelius, šaukštu išmaišome, bet nepermaišome. Ant mėlynių užberiame šaukštelį miltų ir išmaišome, kad visos apliptų miltais (taip uogos nenusės į tešlos dugną).
* Suberiame mėlynes į tešlą, pamaišome. Užpildome tešla 2/3 formelės aukščio. Kepame 190°C temperatūroje apie 20-25 min., arba kol viršus gražiai pagelsta. Skanaus.