Porcijos 5-6 žmonėms.
Ingredientai:
5-6 saldžiosios paprikos
600 g vištienos (rinkausi šlaunelių mėsą)
1 didelis baltas svogūnas
80 g tirštos pomidorų pastos + 3/4 stiklinės vandens ARBA 1 stiklinė pomidorų pasatos (trintų pomidorų).
100 g miežinių kruopų košei
1/3 stiklinės graikinių riešutų, smulkintų
1/2 stiklinės džiovintų barbariso uogų (raugerškio)
6 česnako skiltelės
2 čili pipiriukai, susmulkinti
1 arb.š. saldžios maltos paprikos
1 arb.š. garam masalos prieskonių
1/2 arb.š. druskos + daugiau pagal skonį
1/2 stiklinės granatų sulčių (nebūtinai, bet labai skanu)
3 didelės saldžios bulvės bulvių košei
kokosų aliejaus bei ghee (ghi – valyto sviesto) kepimui, arba vieno iš jų
Džiovinti barbarisai čia labai svarbus ingredientas. Interneto platybėse užmačiau, kad ir Vilniuje galima jų nusipirkti. Google search ‘džiovinti barbarisai’, rasite ir Jūs.
Stiklinė – 250 ml
Instrukcijos:
* Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kaitinimas viršus+apačia.
* Nupjaukite paprikų viršūnėles ir išvalykite paprikų vidų, viršūnėlių neišmeskite. Sudėkite paprikas su viršūnėlėmis į individualius indelius arba vieną didesnį orkaitei pritaikytą indą. Į indą/indelius įpilkite vandens, kad apsemtų apie 2-3 cm paprikų apačios ir šaukite į orkaitę 10-15 min. Tuomet išimkite iš orkaitės, išpilkite vandens likučius ir leiskite paprikoms ataušti. Orkaitės neišjunkite.
* Kol paprikos orkaitėje, išvirkite miežines kruopas ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.
* Išsivirkite saldžiąsias bulves ir įdėję šiek tiek ghi bei žiupsnelį druskos, sumalkite į vientisą masę naudodami stacionarų arba rankinį trintuvą.
* Supjaustykite vištieną smulkiais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Ant viršaus česnakiniu spaustuvu įspauskite česnako skilteles, suberkite garam masala, džiovintos paprikos miltelius, druską, smulkintus čili pipiriukus ir viską gerai išmaišykite rankomis.
* Keptuvėje įkaitinkite šlakelį kokosų aliejaus, pakepinkite svogūną iki vos suminkštės, tuomet sudėkite vištieną ir viską maišydami kepkite ant didesnės ugnies kol vištienos gabalėliai visiškai iškeps ir tolygiai apskrus. Atidėkite į šalį.
* Didesniame dubenyje sumaišykite vištieną, miežines kruopas, džiovintas barbariso uogas, smulkintus graikinius riešutus, pomidorų pastą arba pasatą (tyrelę). Įberkite druskos pagal skonį.
* Kimškite paprikas su vištienos mišiniu, į kiekvieną įpildami šlakelį granatų sulčių, uždenkite paprikų viršūnėlėmis ir vėl sudėkite į individualius indelius arba didesnį orkaitei pritaikytą indą. Kepkite orkaitėje 20-30 min. kol paprikos bus visiškai iškepusios ir minkštutėlės.
Patiekite su saldžių bulvių koše.
Išbandykite.