Trukmė: 20 min. ruošti, 40-45 min. kepti
Porcijos: 20 gabalėlių
Reikia:
• 1 kg melsvųjų slyvų
• 300 g sviesto arba kepinių margarino
• 5 nemažų kiaušinių
• 1 1/2 puodelio cukraus
• 2 v.š. grietinės
• žiupsnelio cinamono
• a.š. valgomosios sodos
• apie 3 puodelių miltų (puodelis – 250 ml)
Trupiniams:
• 100 g sviesto arba kepinių margarino
• 6 šaukštų cukraus „Demerara“
• 3 šaukštų greitai paruošiamų avižinių dribsnių
• 6-7 šaukštų miltų
• gero žiupsnio cinamono
Gaminame
1. Minkštą arba ištirpintą sviestą/margariną išsukti su cukrumi, suberti pilną puodelį miltų, kad lengviau maišytųsi (galima ir truputį daugiau). Viską tolygiai išmaišius, po vieną ar po du įmušti kiaušinius ir išmaišyti viską gerai. Įmaišyti cinamoną, grietinę ir sodą. Supilti likusius miltus ir paskutinį kartą tvarkingai išmaišyti tešlą.
2. Tešlą sukrėsti į skardą (riebalais tepti nereikia, nes pats pyragas jų turi užtektinai), šaukštu tolygiai paskirstyti tešlą.
3. Švariai nuplauti slyvas, išimti kaulelius ir supjaustyti riekėmis, sudėlioti ant tešlos paviršiaus (kuo daugiau jų – tuo skaniau). Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
4. Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su cukrumi, miltais ir avižiniais dribsniais, rankomis trupinti masę kol gausis simpatiški trupiniai, pagardinti cinamonu ir dar kartą sumaišius, trupinius užbarstyti ant slyvų. Pasistengti paskirstyti tolygiai. Pašauti pyragą į įkaitusią orkaitę ir kepti apie 40 minučių. Leisti kiek atvėsti ir atsargiai paskirstyti gabaliukais. Skanaus!