Paukštienos paštetas su obuoliais

Ir kasdieniam, ir šventiniam stalui.

4 porcijos

Reikės:

0,6 kg paukščių kepenėlių
200 g nuskusto ir sutarkuoto pastarnoko
150 g nuskustų ir sutarkuotų morkų
400 g smulkiai supjaustytų svogūnų
5 kvapiųjų pipirų
4–6 saldžiarūgščių obuolių
3 ar 4 šaukštų aliejaus
2 šaukštų grūstų pistacijų
1 prancūziško batono
1 šaukšto sviesto
druskos pagal skonį
trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų

G. Barauskienės nuotr.

Gaminame

* Nuplautas kepenėles sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų per 1–3 cm, įmeskite kvapiuosius pipirus, įberkite druskos ir virkite ant vidutinio karštumo ugnies. Išvirtas išgriebkite ir sudėkite į virtuvinį kombainą (naudokite peiliukų antgalį). Skysčio neišpilkite – reikės.

* Daržoves pamaišydami kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi ant vidutinio karštumo ugnies, iki suminkštės ir ims skrusti. Įberkite druskos. Tada sukrėskite prie kepenėlių, pabarstykite juodaisiais pipirais ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Kad ši būtų grietinės tirštumo, trindami vis įmaišykite kepenėlių nuoviro.

* Išdalinkite paštetą į dubenėlius, pabarstykite pistacijomis ir palikite atvėsti. Patiekite su skrudinto batono riekelėmis ir su sviestu keptais obuolių griežinėliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis