Reikės:
4 silkės file juostelių;
4 virtų burokėlių;
3-4 virtų bulvių su lupenomis;
1 svogūno;
saujelės džiovintų grybų;
saujelės džiovintų obuolių;
šlakelio citrinos sulčių;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
Žolelių majonezui:
saujelės šviežių krapų;
saujelės šviežių petražolių;
2 mažų marinuotų agurkėlių;
3 v.š majonezo.
Gaminame
* Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais;
* Atskiruose induose užpilkite karštu vandeniu grybus ir džiovintus obuolius bei palikite kol išmirks.
* Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną. Kepkite, kol svogūnas suminkštės.
* Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytus grybus, obuolius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dar keletą minučių pakepkite.
* Burokėlius supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite su atvėsusiu keptuvės turiniu ir apšlakstykite citrinos sultimis.
* Žolelių majonezui: visus išvardintus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite iki vientisos masės.
* Išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
* Ant lėkštės išdėliokite bulvių griežinėlius, uždėkite po šaukštelį žolelių majonezo, burokėlių, grybų ir obuolių mišinio, ant viršaus uždėkite po griežinėlį silkės ir papuoškite šviežiais krapais.
Skanaus.