Kepti obuoliai su traškia plutele

Sveikas ir skanus desertas.

6 porcijos

Reikės:

6 nedidelių obuolių
apie 0,8 l aliejaus (pvz., vynuogių kauliukų)

Tešlai reikės:

180 g miltų
2 šaukštelių cukraus
žiupsnio druskos
2 kiaušinių
180 ml alaus
60 g ištirpinto sviesto
1 šaukšto miltelinio cukraus

Gaminame

* Obuolius nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite sėklalizdžius.

* Tešla. Gilesniame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Įdėkite kiaušinių trynius, supilkite alų ir gerai išmaišykite. Tada supilkite sviestą ir vėl išmaišykite. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus, įmaišykite juos į tešlą.

* Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų iki maždaug 170 °C. Obuolius po vieną merkite į tešlą ir iškart dėkite į verdantį aliejų. Po 3 ar 4 min., kai apskrus, išgriebkite ir dėkite ant popierinio rankšluosčio.

* Pabarstykite milteliniu cukrumi ir skanaukite. Jei obuoliai dideli, pagal šį receptą ruoškite jų skilteles.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis