Reikia:
100 g rudojo cukraus
100 g baltojo cukraus
100 g auksaspalvio sirupo (arba medaus)
75 ml vandens
150 g sviesto
1 v. šaukšto cinamono
1 v. šaukšto malto imbiero
1 v. šaukšto maltų kardamonų
½ a. šaukštelio juodųjų pipirų
1 a. šaukštelio kepimo miltelių
500 g miltų
Gaminame
* Į puodą suberkite cukrų, įpilkite auksaspalvio sirupo (medaus) ir vandens. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol ištirps (neužvirkite). Nukelkite nuo ugnies ir palikite paruoštą sirupą pravėsti. Įmaišykite prieskonius ir kepimo miltelius.
* Pravėsusį prieskoniuotą sirupą sumaišykite su miltais ir užminkykite vientisą tešlą. Tešla bus minkšta, bet nebijokite, pastovėjus ji sutirštės. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite atvėsti šaldytuve. Geriausia pernakt.
* Tešlą dar kartą išminkykite, kol lengvai minkysis. Ant miltais pabarstyto darbastalio plonai iškočiokite tešlą, išpjaukite norimos formos sausainius. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite 8-10 minučių orkaitėje 180 °C.
* Palikite atvėsti ant kepimo skardos.