4 suktinukams:
340 g antienos kulšelių mėsos su oda;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
žiupsnelio šviežių čiobrelių lapelių;
12 džiovintų slyvų;
8 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
4 česnako skiltelių;
4 šakelių šviežio čiobrelio.
Gaminame
* Šlaunelių mėsą nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir lengvai pamuškite mėsos plaktuko lygiąja puse, kad mėsa suminkštėtų.
* Iš abiejų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir čiobrelių lapeliais.
* Ant kiekvieno gabalėlio išdėliokite po 3 džiovintas slyvas ir susukite suktinuką, kurį apvyniokite į dvi kiaulienos šoninės juosteles ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais arba perriškite virvele.
* Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
* Suktinukus sudėkite į kepimo skardą, šalia išdėliokite nenuluptas česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.
* Patiekite su troškintais raudonaisiais kopūstais ir krienais.
Skanaus!