Reikia:
• 400 g vid. riebumo varškės
• 4 vid. kiaušinių
• 80 g tikrojo sviesto (kambario temperatūros)
• indelio saldinto kondensuoto pieno
• 50 g cukraus
• 100 g „Kalev“ baltojo šokolado su spanguolėm
• geros saujos šviežių spanguolių (tiks ir bruknės)
• 2 v. š. citrinų sulčių
• 2 v. š. brendžio
• puodelio miltų
• 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
Gaminame
1. Sviestą gerai išsukti su kondensuotu pienu ir cukrumi, įpilti citrinos sulčių ir brendžio, išmaišyti. Po vieną įmušti ir išmaišyti kiaušinius. Šokoladą ištirpinti prikaistuvyje ant nedidelės ugnies nuolat maišant. Nuėmus nuo ugnies leisti truputį atvėsti (kokias dvi minutes). Įmaišyti į sviesto masę.
2. Varškę gerai sutrinti elektriniu maišytuvu ir sudėti į tešlą. Išmaišyti viską iki vientisos masės. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, supilti ir viską išmaišyti. Nepamiršti įberti ir išmaišyti spanguolių.
3. Tešlą supilti į silikoninę kepimo formą (jei naudojama paprasta, prieš tai ją ištepti riebalais). Pyragą kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60-70 minučių. Patikrinti įsmeigiant šakutę – ji turi neaplipti tešla. Išimti pyragą. Iškrėsti iš kepimo formos. Leisti atvėsti kambario temperatūroje, tuomet padėti valandai į šaldytuvą. Labai skanu!