Kulinarinė pamoka: druskoje kepta žuvis

Tai paprastas ir sveikas būdas iškepti žuvį, nes nereikia naudoti riebalų, o iškepęs patiekalas išsaugo natūralų savo skonį bei kvapą ir nebūna sūrus.

Orkaitėje, druskos šarvuose, iškepta žuvis atrodo neįprastai, egzotiškai. Taip kepama ji išsaugo savo vertingas maistines savybes. O druskos neprisigeria todėl, kad kepdama žuvis išskiria skysčius, kurie neleidžia druskai įsigerti. Skysčiai ištirpdo šiek tiek druskos, bet tik tiek, kad žuvis tampa vos sūri. Druska puikiai palaiko aukštą temperatūrą, todėl patiekalas gerai ir skaniai iškepa.

Keletas patarimų

* Druskoje išbandykite kepti išskrostą lydeką, karpį, lašišą ar menkę. Svarbu, kad žuvis būtų kuo šviežesnė.

* Žuvį nuplaukite, nusausinkite. Ji turėtų būti su oda ir žvynais, kurie nusilups nuimant druską.

* Į žuvies vidų galima pridėti citrinos, apelsinų griežinėlių, prieskoninių žalumynų – raudonėlių, petražolių.

* Žuviai kepti naudokite rupią druską.

* 1 kg sveriančiai žuviai reikia maždaug 2 kg druskos.

* Žuvį užklokite 2-3cm druskos sluoksniu.

Reikės:

maždaug 1 kg sveriančios išskrostos dorados su žvynais,
saujelės raudonėlių,
citrinos,
2 kg rupios druskos.

Kaip gaminti

* Žuvį nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į žuvies vidų pridėkite čiobrelių, citrinos griežinėlių arba įpilkite jų sulčių.

* Ant kepimo indo dugno supilkite 3 cm rupios druskos sluoksnį, padėkite ant jo žuvį ir apiberkite likusia druska iš viršaus.

* Kepkite 220–240 laipsnių orkaitėje apie 30-35 min. Iškepusią žuvį joje palaikykite dar apie 10 min., tada nuimkite viršutinį druskos sluoksnį ir ragaukite žuvį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis