Čili sriuba

Kai už lango - per minus 20, pirmas patiekalas, apie kurį pagalvoju - čili sriuba!

Reikės:

600-800 ml vandens (priklauso nuo Jūsų norimo tirštumo)
800 g pomidorų
300-400 g faršo
400 g skardinė konservuotų raudonųjų pupelių (grynasis svoris 200 gr.)
1 didelis svogūnas
3 skiltelės česnako
1 raudonoji paprika
1 v.š. cukraus
1 a.š. druskos
1 а.š. provanso žolelių mišinio (arba baziliko, raudonėlio, rozmarino)
Žiupsnelis juodųjų pipirų
čili pipirų arba padažo (pagal skonį)
fermentinio sūrio (sriubos patiekimui)

Gaminame

* Pomidorus, papriką, svogūnus supjaustome mažais gabaliukais, užpilame vandeniu, suberiame cukrų, druską, pipirus, žoleles, ir verdame, kol daržovės suminkštėja. Tuo metu keptuvėje pakepiname faršą su trupučiu mėgstamų prieskonių.

* Išvirusias daržoves sutriname blenderiu iki vientisos masės. Sudedame pupeles (mano buvo konservuotos pomidorų padaže, tad supyliau su visu skysčiu), faršą, smulkintą česnaką ir dar apie 10 min. maišydami sriubą paverdame.

* Patiekdami dubenėlyje užbarstome tarkuoto sūrio. Čili pipirus arba padažą aš patiekiu atskirai, kad kiekvienas sau įsidėtų, kiek reikia – juk ne visi mėgstame vienodą aštrumą. Labai skanu su balta skrudinta duona.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis