500 g miltų;
350 ml šilto vandens;
3 v.š. aliejaus;
1 a. š. druskos;
600 g kalakutienos faršo;
1 svogūno;
1 a.š. džiovintų raudonėlių;
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
* Tešlai: į šiltą vandenį supilkite aliejų, išmaišykite ir pilkite į dubenį su miltais. Suberkite druską, minkykite apie 15 min., kol tešla bus elastinga ir vientisa. Padėkite į dubenį ir palikite pastovėti, kol ruošite įdarą.
* Įdarui: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, sudėkite į faršą, suberkite raudonėlius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
* Tešlą plonai iškočiokite, išspauskite norimo dydžio apskritimą, dėkite paruoštą įdarą, užlenkite per pusę, kruopščiai užspauskite kraštus ir papildomai dar užspauskite su šakute.
* Kepkite paruoštus čeburėkus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Skanaus!
P.S. teigiama, kad iš nurodyto tešlos kiekio gaunasi 10-12 čeburėkų. Man pavyko paruošti 30vnt. :) Naudojau 12 cm skersmens sultinio puodelį tešlai išspausti ir įdaro dėjau po gerą 1 arbatinį šaukštelį.