Reikės:
lazanijai skirtų makarono lakštų;
800 g kiaulienos faršo;
2 morkų;
1 paprikos;
1 sogūno;
200 g pievagrybių;
0,5 l sultinio;
kelių šaukštų pomidorų padažo;
fermentinio sūrio;
prieskonių.
Padažui:
1 v.š. sviesto;
1 v.š. krapų;
1 v.š. miltų;
0,5 l pieno.
Gaminame
* Keptuvėje iškepame išpreskoniuotą kiaulienos faršą, pabaigai dedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome ir atidedame.
* Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną, pievagrybius, papriką. Daržoves sudedame į keptuvę, beriame prieskonius ir troškiname kol šios suminkštės. Daržoves sudedame į faršą, išmaišome.
* Padažui keptuvėje išlydome šaukštą sviesto, dedame šaukštą miltų ir kaitiname apie minutę, nuimame keptuvę nuo ugnies ir palaipsniui pilame pieną, vis pamaišant. Vėl dedame keptuvę ant ugnies ir nuolat maišant kaitiname apie 2 minutes, suberiame krapus.
* Imame formą, išdeliojame lakštus, dedame faršą, užpilame padažo, vėl dedame lakštus, faršą…Viršutinis sluoksnis turi būti faršo. Galų gale apipilame sultiniu. Kepame 200 laipsnių įlkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių, išėmus apibarstome sūriu, skanaus!