Ingredientai
Jautienos faršas - 300 g
Kiaušinis - 1 vnt.
Himalajų druska - 0,25 a. š.
Įvairių pipirų mišinys - 0,25 a. š.
Džiovintos petražolės - 0,25 a. š.
Džiovinti gelsvės lapeliai - 0,25 a. š.
Pankolio sėklos - 0,25 a. š.
Aliejus - 2 a. š.
Pomidorų padažas su bazilikais - 1 indelis (±250g)
Sezamo sėklos - 2 a. š.
Kaip gaminti
* Jautienos faršą sumaišau su kiaušiniu.
* Įberiu prieskonius (druska, pipirai, petražolės, džiovinti gelsvės lapeliai, šiek tiek patrintos pankolio sėklos).
* Suminkau rankomis, kad prieskoniai gerai pasklistų po visą mėsą. Suformuoju nedidelius kukuliukus.
* Keptuvę įkaitinu su aliejumi.
* Karštai pakepinu visus kukuliukus iš visų pusių.
* Kai kukuliukai apskrunda, sudedu pomidorų padažą, pamaišau, uždengiu dangčiu ir leidžiu kukuliukams pasitroškinti kokias 10-15 min.
* Pabaigoje apibarstau sezamo sėklomis.