Gausis maždaug 8 porcijos - 16 kibinų.
Įdarui reikia:
500 g ėrienos guliašinės;
2 vnt svogūnų (kapotas);
1 skiltelė spausto česnakų;
120 ml vandens;
80 g sviesto;
druskos, pipirų;
1 šaukštelis prieskonių mišinio;
kam patinka, tai labai tinka šiek tiek kumino.
Tešlai:
500 g miltų;
250 g sviesto;
2 vnt vandens;
150 g grietinės;
2 vnt kiaušinių.
Gaminimas:
Tešla:
* Miltus pasijokite ir suberkite į dubenį, sumaišykite su druska. Sutarkuokite burokine tarka šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Po truputį dėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą.
* Vieną kiaušinio baltymą pasilikite aptemimui.
* Įdėkite tešlą į šaldytuvą pailsėti apie valandą.
Įdaras:
* Įdarui mėsą sukapojame nedideliais kubeliais! Būtinai! Sutarkuojame sviestą. Išmaišome.
Pagardiname druska, pipirais, prieskonių mišiniu. Suberiame smulkiai kapotus svogūnus, išspaudžiame česnaką. Gerai išmaišome. Supilame vandenį ir vėl gerai išmaišome.
* Tešla išimama iš šaldytuvo ir iš jos formuojami vienodo dydžio rutuliukai. Jie kočiojami apskritimo formos.
* Dedamas šaukštas paruošto įdaro ir formuojami kibinai. Jeigu tešlą iškočiosite ploniau, gausis daugiau kibinų, bet jeigu mėgstate valgyti kai tešlos storesnis sluoksnis, tai kočiokite storiau.
* Kibinų kraštai gerai užspaudžiami virvelės forma, kad kepant neišbėgtų riebalai.
Suformuoti kibinai dedami ant skardos užklotos kepimo popieriumi, taip, kad tarp jų pasiliktų 2 cm tarpeliai, nes kepdami kibinai truputėlį plėsis ir gali sukibti!
* Likęs kiaušinio trynys išplakamas su šlakeliu vandens ir šiuo mišiniu aptepamas kibinų paviršius.
Kepame orkaitėje ~190 ° C apie pusvalandį arba kol gražiai pagels.
* Kibinai patiekiami su sultiniu.
Skanaus!