Purūs ir minkšti blynai

Blynai gaunasi išties puikūs! Purūs ir minkšti, net kilo mintis, kad valgau debesėlius…

Gaminant panašaus tipo blynus, kai aliejaus reikia minimaliai arba išvis jo nereikia, esu patyrus kelias nesėkmes – arba man jie prisvildavo, arba gerai neiškepdavo, arba dar kas nutikdavo. Šie blynai įgavo gražią spalvą, lengvai apsivertė, viskas puikiai iškepė!

2 porcijoms ( 12 blynelių) reikės:

1 stiklinės (240 ml) pasukų;
1,5 st. miltų;
2 kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 v.š. cukraus;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
3 v.š. aliejaus.

sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Eiga:

* Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, druską gerai išplakame, beriame miltus, pasukas, aliejų, bei kepimo miltelius, viską gerai išmaišome.
* Blynus kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies (kepiau ant pačios silpniausios). Kepkite kelias minutes, iš abiejų pusių.

sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Aliejaus pilkite labai nedaug, ir popieriniu rankšluosčiu ištepkite visą keptuvę. Jei blynai visgi ims svilti, įpilkite daugiau aliejaus. Skanaus! Be to, jei mėgstate saldžiai, siūlau cukraus kiekį padidinti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis