Patarimas: netirpinkite sviesto ir nenaudokite jo šalto. Patys skaniausi vafliukai gausis, jei naudosite minkštą, kambario temperatūros sviestą.
Reikės:
150 g minkšto sviesto;
150 g miltų;
100 g cukraus;
4 didelių kiaušinių;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
2 v.š. aguonų;
100 g baltojo šokolado.
Gaminame
* Sviestą išplakame su cukrumi ir vanile, įplakame kiaušinius. Sudedame miltus ir aguonas. Užmaišome tešlą. Kepame gerai įkaitintoje vaflinėje, vos iškepusius susukame į šiaudelius.
* Baltąjį šokoladą ištirpiname ir supilame į aukštą siaurą puodelį. Pamerkiame į šokoladą kiekvieno vafliuko galą ir paguldome ant sviestinio popieriaus, kad sustingtų.