Reikės:
30 g šlapių mielių, galite keisti į 7 g sausų mielių
1 st. cukraus
0,5 l šilto pieno
1 st. aliejaus (galima maišyti per pusę su tirpintu sviestu)
1 kiaušinis + 1 kiaušinis bandelių aptepimui
žiupsnelis druskos
apie 1 kg miltų
Gaminame
* Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti cukrų, palikti kol suputos (jei kepsite bandeles ne su saldžiais įdarais, cukraus kiekį galima mažinti, bet nebūtinai).
* Dideliame dubenyje paplakti kiaušinius su žiupsneliu druskos, supilti mieles su pienu, aliejų, berti miltus, gerai išmaišyti šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.
* Tešlą kildinti šaldytuve per naktį arba apie valandą kambario temperatūroje.
* Po valandos imti pakilusią tešlą ir formuoti bandeles.
* Bandeles dariau su lašinukų ir cinamono įdarais
Lašinukų įdaras: vos pakepinti lašinukai su svogūnais. Į mažų išplotų paplotėlių viduriuką dedamas įdaras ir gerai užspaudomi krašteliai. Į skardą dedama siule į apačią.
Cinamono įdaras: iškočiotą tešlos lakštą patepti tipintu sviestu ir apiberti cinamonu bei cukrumi.
* Suformuotas bandeles dar pakildiname apie 20 min. ir prieš kepimą aptepame kiaušinio plakiniu.
* Kepame 200°C temperatūroje apie 15 - 20 min., kol gražiai pagelsta.