Mielinės bandelės iš šaldytuve kildintos tešlos

Taip išgirtos šios bandelės, dėl tešlos kildintos šaldytuve, ir tikrai yra purios bei labai skanios gaunasi.

Reikės:

30 g šlapių mielių, galite keisti į 7 g sausų mielių
1 st. cukraus
0,5 l šilto pieno
1 st. aliejaus (galima maišyti per pusę su tirpintu sviestu)
1 kiaušinis + 1 kiaušinis bandelių aptepimui
žiupsnelis druskos
apie 1 kg miltų

Gaminame

* Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti cukrų, palikti kol suputos (jei kepsite bandeles ne su saldžiais įdarais, cukraus kiekį galima mažinti, bet nebūtinai).

* Dideliame dubenyje paplakti kiaušinius su žiupsneliu druskos, supilti mieles su pienu, aliejų, berti miltus, gerai išmaišyti šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.

* Tešlą kildinti šaldytuve per naktį arba apie valandą kambario temperatūroje.

* Po valandos imti pakilusią tešlą ir formuoti bandeles.

* Bandeles dariau su lašinukų ir cinamono įdarais

Lašinukų įdaras: vos pakepinti lašinukai su svogūnais. Į mažų išplotų paplotėlių viduriuką dedamas įdaras ir gerai užspaudomi krašteliai. Į skardą dedama siule į apačią.

ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Cinamono įdaras: iškočiotą tešlos lakštą patepti tipintu sviestu ir apiberti cinamonu bei cukrumi.

* Suformuotas bandeles dar pakildiname apie 20 min. ir prieš kepimą aptepame kiaušinio plakiniu.

* Kepame 200°C temperatūroje apie 15 - 20 min., kol gražiai pagelsta.

ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis