Ko savo šaldytuve visada turi mitybos specialistai?

Valgyti sveikai paprasčiau, kai turite sveiko maisto atsargų. Pasiteiravome sveiko maisto specialistų, kvalifikuotų dietologų, kokių maisto produktų visada galima rasti jų šaldytuve. Pabandykite šių produktų įsigyti jau dabar – iškart pasijusite geriau, nes valgysite geriausia.

1. Brokoliai

„Pati geriausia daržovė pietums. Mano šeimai patinka kepti brokoliai, tad visada žinau, ko griebtis, jei pristingu idėjų.“
Kerri Glassman, Women‘s Health žurnale rašanti kvalifikuota dietologė.

2. Uogos

„Aš ir mano trijų metukų vaikas tiesiog graibstome jas saujomis.“
Katie Cavuto, kvalifikuota dietologė.

3. Natūralus riešutų sviestas

“Tai puikus sveikųjų baltymų ir riebalų šaltinis, o valgyti jį galite praktiškai su bet kuo.”
Kristin Kirkpatrick, sveikatingumo specialistė Klivlendo Sveikatingumo centre.

4. Kiaušiniai

„Kiaušiniuose gausu aukštos kokybės baltymų, juos lengva paruošti… Man patinka gaminti omletus, kai sumaišau vieną kiaušinį su dviem ar trim kiaušinių baltymais. Visada turiu ir šiek tiek virtų kiaušinių, jei kartais užsimanyčiau pagardinti savo pusryčius ar kitus užkandžius.“
Joy Bauer, mitybos ir sveikatos specialistas.

5. Aštrus daržovių padažas (salsa)

„Jei visiškai neturiu idėjų, ką pasigaminti, galiu greitai sumaišyti kiaušinius, aštrų daržovių padažą ir šaldytas daržoves. Toks patiekalas bus sveikas, skanus, sotus bei aštrus.“
Jaclyn London, vyriausioji Mount Sinai ligoninės dietologė.

6. Paprastas graikiškas jogurtas

„Šis jogurtas – puikus probiotikų ir baltymų šaltinis, kuriame nėra daug cukraus. Jis taip pat neįtikėtinai universalus: galima juo pakeisti majonezą, jį valgyti kaip užkandį ar naudoti kaip kito patiekalo pagrindą.“
Michelle Davenport, Silicio slėnio mitybos specialistė.

7. Špinatai

„Špinatais galite gardinti trintus kokteilius, maišyti juos su pomidorų padažu, paįvairinti jais sumuštinius ar tiesiog įdėti juos į salotas. Špinatai pigūs, universalūs ir labai naudingi jūsų sveikatai.“
Kristin Kirkpatrick, sveikatingumo specialistė Klivlendo Sveikatingumo centre.

8. Avokadas

„Valgau jį pusryčiams, kaip užkandį ar per pietus. Man jis niekad neatsibosta – tai toks galingas, sveikas ir skanus maistas.“
Keri Gans, kvalifikuota dietologė ir knygos “Nedidelio pokyčio dieta” (“The Small Change diet”) autorė.

9. Aitrus pomidorų padažas

„Mėgstu šį padažą dėl kelių priežasčių. Pirma, jo itin aštrus skonis gali pagyvinti prėskoką dietinį maistą nepridėdamas nereikalingų kalorijų. Antra, moksliniai tyrimai rodo, jog aitriųjų paprikų ir tokio padažo valgymas slopina apetitą ir greitina virškinimą. Naudoju jį beveik visur, o ypač mėgstu juo paskaninti vištienos salotas.“
Joy Bauer, mitybos ir sveikatos specialistas.

10. Paprastosios arba žaliosios citrinos

„Gardinu jomis vandenį!“
Shelly Marie Raymond, kvalifikuota dietologė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis