10 riestainių reikės:
450 g miltų
100 g sviesto
100 g cukraus
4 v.š. saldinto sutirštinto pieno
1 nedidelio kiaušinio
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
žiupsnelio druskos
cukraus riestainiams apibarstyti
Gaminame
1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, sutirštintu pienu ir kiaušiniu.
2. Į tešlą suberkite cukrų, druską, supilkite pieną.
3. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. Juos iš lėto suberkite ir užminkykite tąsią tešlą ir dėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą, taip ji sutvirtės riestainius bus lengviau formuoti.
4. Po to, tešlą padalinkite į 10 lygių dalių. Rankomis iš kiekvieno gabalėlio formuokite pailgus volelius ir iš jų formuokite aštuoniukės formos riestainius.
5. Tuomet į lėkštę įberkite cukraus ir kiekvieną rietainį pavoliokite cukruje ir dėkite cukruota puse į viršų kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėjė apie 10-15 minučių.