Kavos skonio maskarponės sūrio tortas

Tortas gavosi drėgnas ir išties saldus, bet neįkyriai, saldumas puikiai derėjo su kavos skoniu.

Reikės:

500 g maskarponės;
380 g kondensuoto pieno;
200 ml grietinėlės;
3 a.š. želatinos;
puodelio saldintos stiprios juodos kavos sulaistymui;
šokolado papuošimui;
3 biskvitų.

Gaminame

* Maskarponę sumaišome su kondensuotu pienu (išmaišysite lengviau jei abu produktai bus kambario temperatūros). Be to, jei nemėgstate labai saldžiai, kondensuoto pieno pilkite mažiau. Suplakame grietinėlę iki standumo ir atsargiai įmaišome į maskarponės masę. Supilame išbrinkintą želatiną, vėl viską gerai išmaišome ir štai kremas jau paruoštas!

sokiaivirtuveje.lt

* Biskvitų sulaistymui pasigaminame puodelį saldintos juodos kavos. Arba vietoje jos galite ant biskvito tepti mėgstamą uogienę.

sokiaivirtuveje.lt

* Taigi į torto formą dedame biskvitą, sulaistome kava (arba aptepame uogiene) ir pilame kremą, tuomet vėl dedame biskvitą, sulaistome, vėl kremas ir t.t. Kadangi mano tortinė buvo šiek tiek didesnė nei biskvitai, kremas subėgo į kraštus, dėl to nereikėjo papildomai aptepti kraštų.

sokiaivirtuveje.lt

* Papuošimui apibarstome tarkuotu šokoladu, bet žinoma, leiskite žaisti ir puošti Jūsų fantazijai! Laikome šaldytuve mažiausiai 3 valandas, aš laikiau per naktį, skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis