Puriosios varškės spurgos

Apie varškės spurgas pasakoti turbūt net nereikia. Dauguma mūsų jas prisimena iš mokyklos. Aš ir kartais prisimenu mokyklą... Ne, ne todėl, kad pasiilgstu mokytojų, pamokų ar namų darbų. Dažniausiai prisimenu mokyklos valgyklą!

Varškiniai kukulaičiai, krakmoliniai cepelinai su varške, maltinukai, bandelės su džemu, varškės spurgos, net pieniškos dešrelės. Viskas būdavo taip skanu! Tiesa pasakius, daugumos šių patiekalų nemoku gaminti ir niekad negaminu. Na, tik pieniškas dešreles. O va varškės spurgų labai pasiilgau, labai norėjau ir išsikepiau.


Darbo tikrai nėra daug. Ilgiausiai truks spurgas iškepti. Kaip greit viską suspėsite, priklausys nuo jūsų spurgų ir puodo dydžio. Kuo didesnis puodas, tuo daugiau spurgų tilps, tuo greičiau iškeps. Aš kepiau nedideliame 20 cm skersmens puode ir dėjau po 4-5 vidutinio didumo spurgas. Spurgas formavau daugmaž graikinio riešuto didumo 3-4 cm skersmens. Kepant spurgos išsiplėte iki maždaug 5 cm. Dariau iš pusantros normos ir man gavosi 25 spurgos.


Paragavau pirmų spurgų ir šokinėjau iš laimės. Labai skanios, tikros varškės spurgos. Buvau labai patenkinta. Vyras buvo sotus, neskubėjo ragauti, bet neatsispyrė spurgų išvaizdai, paragavo ir nebegalėjo sustoti valgęs!!! Norėjosi atimti.


www.bakingsecrets.lt


Skonis. Labai gardžios, minkštos, purios varškės spurgos. Tobulai saldžios, tobulai minkštos, tobulai traškios. Tiesiog, tobulos. Tikrai.


Ką daryčiau kitaip kitąkart. Tobulos spurgos. Nieko nekeisčiau.


Ingredientai

300 g varškės

150 g miltų

30 g cukraus

1 kiaušinis

1 šaukštelis sodos + šiek tiek acto nugesinimui

žiupsnelis druskos

saulėgrąžų aliejaus kepimui

cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo eiga

1. Sodą nugesinkite su šlakeliu acto.

2. Į dubenį sudėkite visus produktus ir užminkykite tešlą.

3. Puode įkaitinkite aliejų.

4. Į nedidelę lėkštutę įpilkite šiek tiek aliejaus rankoms pasitepti, kai formuosite spurgas.

5. Rankas patepkite trupučiu aliejaus ir formuokite norimo dydžio spurgas.

6. Virkite spurgas karštame aliejuje, kol gražiai paruduos.

7. Išvirtas spurgas dėkite ant popierinių servetėlių ar rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

8. Kol spurgos šiltos, pabarstykite cukraus pudra.


www.bakingsecrets.lt


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis