Šiandien – puikus vištienos receptas pietums ar vakarienei. Vos iš kelių ingredientų, labai paprasta ir super skanu. Taigi, pirštukų apsilaižymui - saldūs vištienos sparneliai.
Patarimai, pastebėjimai. Tiekite su ryžiais ir salotomis, ir/ar virtais žirneliais, kukurūzais.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
Ingredientai
12-16 vištienos sparnelių
4 šaukštai saldaus čili padažo
4 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai rudojo cukraus
Gaminimo eiga
* Saldų čili padažą sumaišykite su soja ir cukrumi. Apliekite vištienos sparnelius, įmasažuokite.
* Dubenį apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms (minimum 30 minučių).
* Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija.
* Vištienos sparnelius vienu sluoksniu sudėkite ant kepimo skardos, apliekite marinatu.
* Kepkite 18-22 minutes arba kol apskrus ir visiškai iškeps.