Visi nuo pačių mažiausių iki garbaus amžiaus asmenybių pamils šį kepinį iš pirmojo kasnio, nebent atsirastų šokolado niekintojų.
Neperkepkite pyrago ir Jūs mėgausitės sodraus skonio, šiek tiek drėgnu kepiniu su sultingomis kriaušėmis, kurios puikiai dera prie tamsaus šokolado. Svarbiausia, kad šiam pyragui iškepti nereikia ypatingų žinių.
1 stiklinė- 250 ml
Vienam 24 cm skersmens pyragui reikės:
1/4 stiklinės speltos miltų
1/2 stiklinės maltų migdolų (migdolų miltų)
4 didelių kiaušinių
100 g tamsaus šokolado ( aš naudojau 65% )
100 g ghi arba sviesto
1/2 stiklinės cukraus (aš naudojau balto ir rudojo cukraus mišinį)
4 valg. š. grynos tamsios kakavos
1 arb.š kepimo miltelių + 2 arb.š. citrinos sulčių
nemažas žiupsnis druskos
2 valg.š. brendžio (nebūtinai)
2 didelės ‘conference’ kriaušės
+ trupučio ghee/sviesto ir cukraus formos patepimui
Procesas:
* Įkaitinkite orkaitę iki 190°C.
* Sumaišykite speltos miltus su maltais migdolais ir druska.
* Šluotelės pagalba paplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki masė pabals, įmaišykite brendį.
* Sumaišykite kepimo miltelius su citrinos sultimis ir įmaišykite į trynių masę.
* Kiaušinių baltymus išplakite iki minkštų putų (soft peaks).
* Dvigubo katilo pagalba ištirpdykite šokoladą kartu su ghi ar sviestu, įmaišykite kakavą.
* Atsargiai, dar šiltą šokolado masę sumaišykite su kiaušinių trynių mase. Įmaišykite sausus ingredientus. Įmaišykite maždaug trečdalį kiaušinių baltymų, kad paskystintumėte tešlą, tuomet atsargiai įmaišykite likusius kiaušinių baltymus. Maišykite tik tiek, kad masė susimaišytų.
* Patepkite ghi arba sviestu kepimo formą, jos sieneles ir dugną apibarstykite cukrumi. Supilkite šokolado masę ir išlyginkite viršų.
* Nulupkite ir supjaustykite kriaušes. Išdėliokite jas ant pyrago viršaus, kriaušių riekeles šiek tiek paspausdami žemyn.
* Kepkite 40-50 minučių, kol ant į vidurį įkišto ir ištraukto dantų krapštuko bus prilipę tik keli trupiniai. Neperkepkite.
* Leiskite pyragui atvėsti ir mėgaukites.