„Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas… ką gi iš jo pagaminti ? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis, haha, mūsų šeimoje kartais tokia situacija susiklosto!

Nieko įmantraus nepasiūlysiu, bet visgi, šioks toks paįvairinimas pietų stalui- „apsipūkavę kotletai“! Šis patiekalas retas svečias mano lėktėje, bet jau taip pripūkuoju lėkštę, kad laisvos vietos skrandyje desertui nebelieka! Kam dar jie primena darželį ir mokyklą?

sokiaivirtuveje.lt

Reikės:

700g faršo;
1 kiaušinio;
2 šaukštų grietinės;
prieskoniai (persiladas, maltos mėso, kotletų prieskoniai… (pagal skonį);
~7 riekės batono*

* iš anksto susidžioviname kubeliais smulkiai pjaustytą batoną, o jei nėra laiko, tiesiog sudedame kubelius į orkaitę ir pakaitiname, kol šie sutvirtės, įgaus traškumo.

Eiga:

* Į faršą įmušame kiaušinį, sudedame grietinę, suberiame prieskonius, išmaišome/išminkome.

sokiaivirtuveje.lt

* Formuojame rutuliukus ir apdedame/apspaudžiame džiovintais batono kubeliais, kad šie tvirtai laikytųsi.

sokiaivirtuveje.lt

* Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Nepamirškite, kad kepimo laikas priklauso nuo Jūsų „pūkučių“dydžio. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis