Patirtis. Kadangi labai patiko pūsti blynai su kefyru ir dar liko kefyro, iškepiau juos vėl, tik dar įpjausčiau bananų. Skonis tobulas!
Skonis. Labai purūs, pūsti, tirpstantys burnoje, saldūs blynai su bananais.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko.
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1 puodelis miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
1 puodelis kefyro
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai tirpinto sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 bananai
Gaminimo eiga
1. Kiaušinį, cukrų, vanilę, kefyrą, sviestą (tirpintą ir atvėsusį) išsukite dubenyje.
2. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir sodą.
3. Suberkite miltus į paruoštą mišinį ir atsargiai viską sumaišykite. Maišyti reikia tiek, kad sausi produktai susijungtų su kiaušinių-kefyro plakiniu į vientisą masę. Jokiu būdu nepermaišykite.
4. Atsargiai įmaišykite supjaustytus bananus.
5. Palikite tešlą 15-20 minučių pastovėti.
6. Kepkite blynus ant nedidelio kiekio aliejaus, kol gražiai pagels.