Pirmiausiai užmaišau mielinę tešlą. Tešlai reikia:
3 st. kvietinių miltų
1 st. kefyro
0,5 st. aliejaus (nepagailėkite gero, nerafinuoto)
11 g sausų mielių
1 a.š. druskos
1 v.š. baltojo cukraus
Gaminame
* Tešlą iškočioju, išpjaunu taisyklingos formos kvadratą ar stačiakampį, tuomet puodelyje išplaku 1 didesnį kiaušinį.
* Plakiniu patepu tešlą ir beriu cinamono, rudojo cukraus. Kiekis priklauso nuo norimo saldumo, jei norisi labai saldžiai – cukrus turi padengti tešlą taip, kad ji nepersišviestų. O cinamono reiktų nepadauginti, net didžiausiam lakštui naudoju ne daugiau nei pusę arbatinio šaukštelio. Tolygiam pabarstymui naudoju tankų sietelį, cinamoną suberiu į jį ir, laikydama apie 20cm aukštyje virš tešlos, švelniai daužau pirštu į sietelio šoną.
* Tešlą supjaustau daugmaž 3 cm pločio ir 10 cm juostelėmis, jas susuku į ruloniukus ir dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepant rožytės pučiasi, todėl reikia palikti bent 2 cm tarpus.
* Tiekiu, pabarsčiusi cukraus pudra.
* Rožytės, kaip ir dauguma mielinių gaminių, skanios šviežios.