Reikia:
10-12 dešrelių
200 ml. pieno (arba 100 ml. pieno + 100 ml. vandens)
2 v.š cukraus
1 pakelis sausų mielių (7-11 gr.)
180-200 g minkšto sviesto (kambario temperatūros)
0,5 a.š. druskos
apie 450-500 g miltų
Gaminame
* Pieną (arbą pieną sumaišytą su vandeniu) pašildyti iki kambario temperatūros, suberti cukrų ir mieles. Išmaišyti. Palaikyti apie 15 min, kad mielės suputotų.
* Dubenyje išmaišyti miltus su druska, sudėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilti mieles. Užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti elastinga ir minkšta.
* Paminkyti tešlą 2-3 min. ir pastatyti 30 min. į šaldytuvą.
* Dešreles perpjauti per pusę ir dar per pusę išilgai. Be abejo, galita pjaustyti, kaip norite. Man labiau patinka maži pyragėliai. Tešlą iškočioti iki 3-4 mm. storio, supjaustyti juostelėmis ir apsukti dešreles. Kraštus užspausti. Aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 200° C temperatūroje apie 20 min., arba kol gražiai paruduoja.