Tik nesu tikra, ar varškė ten dedama trinta. Šiaip ar taip, aš nuo savęs dar pridėjau kelis šaukštus krakmolo ir mamos gamybos džemo.
Pagaminti super paprasta, reik tik kelis ingredientus namuose turėti. Gavosi, man atrodo, skanus pyragas.
Tešlai reikia:
200 g sviesto;
Puoduko (apie 200 ml) cukraus;
Vanilės ekstrakto;
Kelių stiklinių (450-500 ml) miltų.
Įdarui reikia:
1 kg pertrintos varškės;
4 didelių kiaušinių;
Puoduko cukraus;
2v.š. (kupinų) krakmolo;
Vanilės;
Tiršto, Mamos gamybos džemo.
Nepamirštam kepimo formos iškloti sviestiniu popieriumi
Gaminame
* Šaltą sviestą sutarkuojame ir pirštais triname su cukrumi, vanile ir miltais tol, kol gausime daug, vienodo dydžio, šlapių trupinukų.
* Varškę gerai suplakame su kiaušiniais, cukrumi, krakmolu ir vanile.
* Į nemažą kepimo formą (naudojau 26cm skersmens) suberiame pusę tešlos trupinių, juos tolygiai paskirstome dugne. Ant viršaus pilame pusę varškės masės, uždedame džemo, supilame pasilikusią varškę. Likusius tešlos trupinius užbarstome ant viršaus.
* Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir pašauname pyragą. Kepame apie 1,5val. Ištraukę iš orkaitės, paliekame atvėsti kambario temperatūroje, o vėliau, bent kelias valandas, stingdome šaldytuve.
Skanaus, Gabrielė