22 cm. apvali forma nuimamais kraštais
Biskvitui:
3 M dydžio kiaušiniai
100 gr. cukraus
110 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Kremui:
500 g maskarponės sūrio
500 ml. grietinėlės 35-36%
5 v.š. cukraus
citrinos rūgšties ant peilio galiuko
Papuošimui:
Konservuotų persikų
Uogų
Biskvitai. Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame apie 5-7 min, kol masė patrigubėja ir tampa beveik grietinės konsistencijos. Labai atsargiai šaukštu įmaišome miltus su kepimo milteliais. Tešla turi išlikti tokia pat tiršta ir puri. Pilame į kepimo popieriumi ištiestą formą ir kepame 180-190°C orkaitėje apie 30 min. (tikriname vidurį mediniu pagaliuku). Atvėsusį (galima net palaikyti šaldytuve) biskvitą perpjauname į 3 papločius.
Kremas. Grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštimi išplakame iki standumo. Maskarponę šiek tiek išmaišyti šaukštu, jei labai kietas. Dalimis, atsargiai, kad nesukristų, įmaišome į maskarponę grietinėlę.
Surinkimas. Biskvitus sulaistome konservuotų persiku sirupu. Sutepame kremu, šiek tiek palikdami jo torto aptepimui. Puošiame persikais, uogomis ar kt. Palaikome šaldytuve, kad gerai sustingtų. Skanaus!