Labai mėgstu eksperimentuoti, bandyti ne tik naujus kepinių, bet ir kitų patiekalų receptus. Taip mėgstu, jog kas savaitę išmėginu bent keletą naujų receptų, o kartais išeinu iš proto ir išbandau penkis ar visus dešimt. Nemėgstu valgyti nuobodžiai, mėgstu ragauti, eksperimentuoti, susipažinti su kitų šalių virtuvėmis. Mūsų racione daug makaronų, mėsos, žuvies patiekalų. Dažnai maišau naujas salotas, darau užkandėles.
Dalinuosi sveikuolišku, šviežių kuskuso salotų receptu.
Salotos - skanios, gaivios, šviežios, maistingos. Labiausiai jose man patinka avinžirniai ir perlinis kuskusas.
Patarimai, pastebėjimai. Galima naudoti tiek paprastą, tiek perlinį kuskusą. Esu dariusi šias salotas su abiejų rūšių kuskusu, bet man skanesnis perlinis kuskusas. Vien todėl dažniau darau su perliniu kuskusu.
Kaip paruošti kuskusą, paskaitykite ant pakuotės. Perlinį kuskusą aš ruošiu taip: užverdu puodelį vandens, sudedu 2/3 puodelio kuskuso kruopų ir verdu ant nedidelės ugnies apie 8-10 minučių, kol kruopos išverda. Tuomet šiek tiek įberiu druskos. Įprastą kuskusą ruošiu taip: imu lygiomis dalimis vandens ir kuskuso 2/3 puodelio, užverdu vandenį, supilu kuskuso kruopas, išjungiu kaitrą, uždengiu puodą dangčiu ir palieku 5 minutėms išbrinkti.
Jei palaikysite salotas 1-2 valandas šaldytuve, skoniai tarpusavyje geriau susijungs. Aš dažnai neištveriu ir tiekiu iš karto.
Salotas maišykite, kol kuskusas dar šiltas, kad geriau susigertų skoniai.
Mes mėgstame šias salotas valgyti vienas, bet galima tiekti ir su kitais patiekalais.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
2/3 puodelio perlinio kuskuso kruopų
1 puodelis vandens
5 vyšniniai pomidorai
1/2 puodelio konservuotų avinžirnių
1 mažas agurkas
šiek tiek svogūno laiškų
šiek tiek šviežių petražolių
citrinos sulčių pagal skonį
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
* Išsivirkite kuskuso kruopas. Aš viriau taip: užviriau puodelį vandens, supyliau 2/3 puodelio perlinio kuskuso kruopų ir viriau 8 minutes, kol kruopos išvirė. Baigiant virti šiek tiek padruskinkite. Sudėkite kruopas į salotų dubenį.
* Dėkite pjaustytus pomidorus, agurkus, svogūno laiškus, petražoles, avinžirnius.
* Apšlakstykite citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi. Padruskinkite ir papirinkite pagal skonį. Viską išmaišykite.