Kiekvieną sezoną pradedame kompotu, geriamu kartą metuose, pyragu su trintais rabarbarais, daržovių ar vaisių salotomis su rūgščiais gabaliukais. Ir keksiukais. Smarkiai plėstis, aprašant jų skonį, nėra kur, jie tiesiog paprasti, maloniai rūgštelėję, su traškia kepurėle, ilgai išliekantys švieži. Gardūs.
12 keksiukų pasiruošiu elektrinį mikserį, gilų indą ir į jį paeiliui dedu
3 kiaušinius (bent L dydžio)
0,5 indelio kondensuoto pieno
2 v.š. rudojo cukraus
1 st. su kaupu kvietinių miltų
žiupsnelį cinamono
Viską plaku nedideliu greičiu, kol produktai pilnai susimaišo ir rudasis cukrus ištirpsta.
2-3 stambesnius rabarbarų kotus
nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais, juos įmaišau į tešlą.
Valgomąjame šaukšte actu nugesinu
1 a.š. be kaupo sodos
Naudoju tik susidariusias putas, sodos miltelių į tešlą nededu. Jas atsargiai įmaišau į tešlą. Silikoninę formą iškloju popierinėmis formelėmis ir tešlą šaukštu tolygiai paskirstau jose. Kiekvieną keksiuką pabarstau
Avižiniais dribsniais/kukurūzų dribsniais/kokosų išspaudomis arba kokosų drožlėmis
Keksiukus kepu apie 45 min. 180C kepimo režimu iš viršaus ir iš apačios.
Tiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.