Riešutų ir sėklų karameliniai saldainiai

Gal ir jums yra tekę vaikystėje keptuvėje išlydyti cukrų, o kai jis sustingsta - sulaužyti ir po to valgyti tokius saldainius. Šie yra patobulinti, ir su riešutais bei įvairiomis sėklomis gavosi labai skanūs.

Reikės:

250 g cukraus;
50 g lazdyno riešutų;
50 g sezamo sėklų;
20 g aguonų;
40 g saulėgrąžų;
30 g moliūgų sėklų;
30 g džiovintų mangų.

Gaminame

* Į keptuvę supilkite cukrų ir paskirstykite tolygiai ant dugno. Ant silpnos ugnies kaitinkite tol, kol cukrus pradės lydytis ir pradėkite maišyti tik tada, kai didžioji dalis cukraus bus ištirpusi. Būkite atidūs, nes cukrus labai greitai pradeda svilti.

oditele.blogspot.com nuotr.

* Todėl išsilydžius cukrui, nukelkite nuo ugnies, suberkite riešutus, sėklas, smulkintus mango ir greitai viską išmaišykite. Masę dėkite ant kepimo popieriaus, šiek tiek paskirtykite ir ant viršaus vėl uždėkite kepimo popierių. Pakočiokite su kočėlu iki norimo storio ir kol dar visiškai neatvėso supjaustykite ar išspauskite norimos formos.

* Laikykite vėsioje sausoje vietoje.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis