Patarimai, pastebėjimai. Jei norite kekso su glaistu, štai glaisto receptas:
45 g minkšto sviesto, 4 šaukštai cukraus pudros, 1/3 puodelio (80 ml) kondensuoto pieno. Sviestą išsukite su cukraus pudra, supilkite kondesuotą ir išmaišykite. Jei per tiršta, įpilkite truputį pieno.
Aš glaisto nedariau. Kepiau du mažus keksus (450 g keksų formose).
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ingredientai
Nedidelei pailgai kekso formai (900 g)
1 puodelis - 250 ml
Keksui
250 g miltų
žiupsnelis druskos
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
2 dideli bananai, (apie 200 g) nuluptų ir sutrintų
100 g cukraus
115 g minkšto sviesto
2 vidutiniai kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 puodelis (250 ml) saldaus kondensuoto pieno
Gaminimo eiga
* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite kekso formą.
* Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite.
* Sviestą ir cukrų gerai išsukite iki purumo.
* Muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite.
* Supilkite vanilę, kondensuotą pieną, sudėkite sutrintus bananus. Viską išmaišykite.
* Suberkite miltus ir palengva mentele įmaišykite.
* Supilkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių.
* Kepkite 45-50 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.