Man atrodo, kad kepinys puikiai pavykęs. Drėgnas, su rabarbarų rūgštele, labai skanų prieskonį suteikia baltas šokoladas. Recepte buvo nurodyta, kad reikėtų cinamono, bet aš nedėjau, man jo čia nesinorėjo. Apskritai aš tą receptą paprastinau pagal save. Ir nenoriu čia per daug girtis, bet man maniškis pyragas atrodo net skaniau, duonele jo niekaip nepavadinčiau.
Mano puodelis = 236 ml
Reikės:
3/4 puodelio rudojo cukraus;
1/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus;
1 didelio kaiušinio;
Žiupsnelio druskos;
2 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilės pastos;
1 ir 1/2 puodelio miltų;
1 kupino puodelio rabarbarų (smulkintų kubeliais);
100 g baltojo šokolado gabalėlių.
Smagiausia dalis: viską sudedame į vieną didelį dubenį ir gerai išmaišome. Tešlą suverčiame į kepimo formą (išklotą kepimo popieriumi) ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie valandą (bet būtinai dar patikriname mediniu pagaliuku). Pjaustome ir skanaujame atvėsusį.
Su meile, Gabrielė